Home » Moeilijk vermageren?

6 Oorzaken moeilijk vermageren!

Waarom is het toch zo moeilijk om te vermageren?

Niet kunnen vermageren kan ontzettend frustrerend zijn. Zoveel tips op het internet en het wil je maar niet lukken. Al maanden probeer je vol goede moed om de kilo’s er af te krijgen maar niets helpt, ken jij dat gevoel?

Hoe komt dat, je doet alles zoals het hoort.

Soms zijn er achterliggende problemen en is het belangrijk om te weten wat je overgewicht veroorzaakt, maar of je nu zwaarwichtig bent of niet, een gezonde voeding is ALTIJD belangrijk, met sporten alleen kom je er niet!

Wij trachten je meer en beter te informeren, wanneer je volhoud zal je uiteindelijk toch altijd resultaat boeken.

 

Dit zijn mogelijke oorzaken:

Weinig bewegen of een slecht voedingspatroon zijn mogelijke oorzaken, niet dat je daar alles mee kan oplossen maar het is wel belangrijk om er aan te voldoen. Wij geven ook nog enkele andere oorzaken.

 

Erfelijkheid:

Zwaarlijvigheid is erfelijk, het kan dus in de genen zitten. Je kan het dus inderdaad meegekregen hebben van thuis uit. Wil dat zeggen dat het dan hopeloos is, nee, in slechts 1 of 2% komt het effectief door de genen. Zoals u zal begrijpen is het hier zeer belangrijk om te kijken of je niet de verkeerde eetgewoontes van thuis uit hebt verder gezet.

 

Maagomvang:

Heb je een grotere maag dan zal je vrijwel altijd het gevoel hebben dat je niet voldoende hebt gegeten, let daar mee op, je zal heus niet sterven omdat je nog een beetje honger hebt. Wanneer je denkt dat dit jouw probleem zou kunnen zijn neem dan liever zes keer per dag een kleine portie, je maag heeft dan steeds het gevoel dat ze vol is en zal zich automatisch aanpassen. Begin zeker niet met niets te eten, het gevolg daarvan is dat er eetbuien gaan volgen en dat is nog veel slechter.

 

Hormonen:

Onderschat de kracht van hormonen niet, deze regelen extreem veel processen in je lichaam. Bijna alles wat je doet heeft invloed op de aanmaak van hormonen, en deze hebben op hun beurt invloed op de vetverbranding en vet-opbouw. Zorg dus altijd dat je gezond eet, voldoende beweegt, genoeg slaapt, vermijd zoveel als mogelijk stress, deze factoren gaan je zeker helpen om de hormonen aan te maken die vet verbranden.

 

Oestrogeen:

Een teveel aan oestrogeen bezorgt je meer vet aan benen en billen (bij mannen aan de borsten), je kan dit krijgen door bv, de anticonceptiepil, sommige vleeswaren, sommige soja en peulvruchten. Om dit te vermijden kan je krachttraining doen specifiek voor de lichaamsdelen waar het vet zich ophoopt, je zal merken dat dit na drie maand al vruchten begint af te werpen.

 

Insuline:

Insuline zorgt ervoor dat glucose (suikers) in de lichaamscellen binnen kunnen via het bloed, ze regelt je bloedsuikerspiegel. Vergis je niet, we hebben dit nodig, maar een teveel of tekort is slecht voor je lichaam. Let dus goed op je bloedsuikerspiegel want een teveel kan gepaard gaan met overgewicht.

 

Schildklier:

Je schildklier is een zeer belangrijk orgaan in je lichaam voor hormoonregulatie. Verschillende factoren kunnen de werking van je schildklier beïnvloeden, zoals daar zijn, slechtevoeding(je ziet hoe belangrijk voeding is),leefpatroon, tekort aan jodium. Een trage schildklier kan de oorzaak zijn dat je moeilijk vermagert, het is dus mogelijk dat het daar mee te maken heeft.

Neem steeds contact op met je huisarts wanneer je twijfelt over de oorzaak!

VOLHOUDEN  EN OP JE DOEL FOCUSSEN IS DE BOODSCHAP!

11 Verrassende redenen waardoor je gewichtstoename kan krijgen!

Wat is dat toch telkens met die onverwachte gewichtstoename! Indien je begonnen was met meer te eten of minder te oefenen zou je het nog begrijpen, dan zou je zeker niet verbaasd zijn indien de weegschaal meer gaat aangeven. Maar je doet alles als vanouds, wat kan het probleem dan zijn? Het kan interessant zijn om daar eens dieper op in te gaan.

Lees meer »