Home » Sport.

Je conditie opkrikken met sporten!

Volg ons 13 punten rustig aan starten plan!!!

1) Je hoeft niet onmiddellijk alle dagen intensief te sporten om je conditie te verbeteren.Start met een simpele en eenvoudige aanpak op je conditie traag maar zeker op te bouwen.

2) Iedereen denkt wel eens op een bepaalt moment ik moet meer bewegen, maar tussen denken en effectief doen ligt zoals wij allemaal weten een zee van verschil.

3) Onderneem nu de stap om het niet enkel bij denken te laten, bepaal wat en waar je wil trainen. Train je liever thuis of op de sportschool, wil je binnen of buiten trainen, zwaar of liever rustig aan?

4) Ga vooral iets doen wat je leuk vindt en waar je plezier aan beleeft, indien je vreest dat je niet genoeg discipline hebt om het alleen te doen zoek dan iemand om je te vergezellen.

5) Bekijk eventueel enkele sportscholen of fitnesscentra bij jou in de buurt, misschien zijn daar al gekende personen aan het trainen.

6) Wanneer je besloten hebt om te starten voorzie je dan van goede en motiverende spullen maar overdrijf niet, je kan het zo duur maken als je zelf wil.

7) Voorkom spierpijnen en blessures door je training langzaam op te bouwen, indien je daags nadien niet uit je bed kan van de pijn is het plezier snel over.

8) Vergeet nooit je warming-up en stretchoefeningen!

9) Train niet alleen op kracht of conditie, wissel krachttraining af met conditionele trainingen.

10) Met regelmatig trainen zal je zonder twijfel fitter worden en meer conditie hebben, maar wanneer je echt wil afvallen zal je ook je voedingspatroon moeten aanpassen.

11) Schrap dus snoep, suikerbommen, koek en frisdrank van je menu, eet gezond zoals aangegeven onder de rubriek voeding.

12) Haak niet af wanneer het eens wat moeilijker gaat, in het begin is het vaak zwaar maar na enkele weken zal je merken dat het plots beter gaat.

13) Je zal aan je lichaam niet onmiddellijk resultaat zien maar bedenk dat regelmatig trainen je een flinke gezondheidswinst zal opleveren.

VOLHOUDEN  EN OP JE DOEL FOCUSSEN IS DE BOODSCHAP!

Verbeter je weerstand!

Wanneer je goed voor jezelf zorgt zal ook automatisch je weerstand verbeteren, je weerstand verbeteren is je levensstijl verbeteren. Hierbij enkele tips om je op weg te helpen:

Lees meer »