Home » Supplementen.

Wanneer helpen supplementen?

Wanneer heeft het zin om voedingssupplementen in te nemen, voor alles is er een oplossing. Maar heeft het ook zin? Dat trachten wij hier te achterhalen.

Een voedingssupplement is een geconcentreerde bron van bepaalde vitamines en/of mineralen en/of vezels en/of antioxidanten.

De meest toegevoegde zijn vitamine B, vitamine C, vitamine E, calcium en ijzer, in een supplement hebben ze meestal een andere vorm dan in de natuur. Dat is gedaan omdat je lichaam ze zo gemakkelijker kan opnemen.

Je hebt ze in tablet, poeders of capsule vorm. Tegenwoordig zijn ze ook al in kauwgomvorm verkrijgbaar.

Normaliter heb je geen voedingssupplementen nodig om gezond te blijven, maar in het jachtige leven van tegenwoordig zal een supplement te gepasten tijde zeker geen kwaad doen.

Een gezonde voeding met veel variatie zal je de nodige en verschillende voedingsstoffen doen binnenkrijgen maar een aanvulling kan voor sommige personen noodzakelijk zijn.

Supplementen kunnen nuttig zijn voor bepaalde groepen:

Zwangere vrouwen vanaf 4 weken voor de zwangerschap tot 8 weken nadat je zwanger bent (foliumzuur).

Wanneer je borstvoeding geeft (vitamine D)..

Baby’s tot 3 maanden (vitamine K).

Kinderen tot 4 jaar (vitamine D

Ouderen (vitamine D)

Wanneer je bepaalde producten niet eet of veel medicijnen gebruikt!

In geval van twijfel raadpleeg steeds een dokter vooraf!!!

Voedingssupplementen zijn normaliter altijd veilig doordat de hoeveelheden niet zo groot zijn, wat je teveel inneemt plas je gewoon weer uit.

Dat wil echter niet zeggen dat je naar eigen goeddunken supplementen mag innemen, volg steeds de aanwijzingen van de verpakking op.

Tegenwoordig voegt men steeds vaker vitamines, mineralen, vetzuren en andere gezonde stoffen toe aan producten.

Zoals u merkt is het afhankelijk van persoon tot persoon of supplementen al of niet nut hebben, het is aan u om te kijken of u zich er beter mee voelt of niet. Indien het volgens u niet bijdraagt aan uw gezondheid of conditie kan u iets anders proberen of volledig stoppen. Maar denk er aan "niet schieten is er altijd naast"

VOLHOUDEN  EN OP JE DOEL FOCUSSEN IS DE BOODSCHAP!

Verbeter je weerstand!

Wanneer je goed voor jezelf zorgt zal ook automatisch je weerstand verbeteren, je weerstand verbeteren is je levensstijl verbeteren. Hierbij enkele tips om je op weg te helpen:

Lees meer »