Home » Tips & Nieuws » Langzamer veroudering van de huid bij acne personen?

Langzamer veroudering van de huid bij acne personen?

Gepubliceerd op 4 oktober 2016 om 15:46

Er is goed nieuws voor mensen die in hun jeugd geplaagd werden door acne, uit een studie blijkt dat hun huid langzamer ouder wordt dan van mensen die geen problemen hadden in hun adolescentie.

Uit een studie bij tweelingen heeft men vastgesteld dat bij een broer of zus met acne de huid minder snel oud gaat worden.

Dit is dus goed nieuws voor mensen die in hun jeugd geplaagd werden door acne, men constateert dat hun huid langzamer ouder zal worden dan van mensen die geen problemen hadden in hun adolescentie.

Dat blijkt uit een Brits onderzoek waar iets meer dan 1.200 personen aan deelnamen, tweelingen inbegrepen. Van die 1.200 mensen had iets meer dan een kwart op een bepaald moment in hun leven last van acne.

Al vele jaren merkten dermatologen dat acne-patiënten minder snel ouderdomverschijnselen hebben dan personen die nooit acne hebben gehad. De oorzaak hiervan was voorheen onduidelijk,  Dr. Simone Ribero, dermatoloog in Londen die tweelingen onderzoekt had dit al regelmatig vastgesteld zonder een specifieke oorzaak te kunnen aanduiden.

Volgens de resultaten van Dr. Ribero zijn onderzoek zou de oorzaak kunnen gekoppeld worden aan de lengte van telomeren.(Bij elke celdeling worden de telomeren steeds korter, totdat ze te kort worden en niet meer kunnen delen, op dat punt gaan de cellen dood. Hoe korter de telomeren worden, hoe minder bescherming de chromosomen hebben, het DNA loopt schade op, net als de veter die gaat rafelen als het plastic uiteinde slijt). Het vermoeden is dat personen die in het verleden een probleem hadden met acne er minder beïnvloedbaar voor zijn en dat hun cellen hen daardoor langer beschermt tegen veroudering. 

Met andere woorden, langere telomeren zijn waarschijnlijk een verklaring voor de bescherming van de huid tegen vroegtijdige veroudering bij mensen die vroeger acne hadden.

Door huid biopsies te doen (een biopsie is een medische handeling waarbij een stukje weefsel uit het lichaam verwijderd wordt om onderzocht te worden), waren zij in staat om de gen uitingen voor een groot gedeelte te begrijpen. Verdere werkzaamheden zijn nodig om de juiste werking hiervan vast te leggen zegt Dr. Ribero. 

De auteurs van dit onderzoek hebben aangetoond dat de lengte van telomeren in witte bloedcellen biologische veroudering kunnen voorspellen door de lengte te associëren met andere cellen in het lichaam. 

In andere studies beweert men echter dat het niet bewezen is dat oorzaak en gevolg te maken heeft met de lengte van telomeren en veroudering van de huid. Het laatste woord zal hierover dus nog nog niet gezegd zijn. 

Volhouden en op je doel focussen is de boodschap!!! 

Veel succes, het Dieet-training team.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.