Home » Tips & Nieuws » 22 Beste dieet tips die te krijgen zijn!

22 Beste dieet tips die te krijgen zijn!

Gepubliceerd op 6 oktober 2016 om 21:52

De 22 beste dieet tips die je gaan helpen om je doel te bereiken. Lees ze eens aandachtig door en tracht ze je regelmatig te memoriseren, je moet jezelf een haalbaar doel stellen en er volledig voor gaan.

Tip 1:

Drink veel water of een ander calorie-arme drankje. Drink ook een glas water voor je aan de chips begint, soms is een glas ijskoud water voldoende om de honger te stillen. Je kan het eventueel ook proberen met kruidenthee of een glas fruitsap indien water je maar niets lijkt. 

Tip 2:

Wees kieskeurig met je nachtelijke snacks, onbedachtzaam eten komt het meest voor na het avondeten wanneer je rustig gaat zitten en ontspant. Bij het zitten voor de tv worden de meeste diëten over boord gegooid, sluit de keuken na het avondeten of neem op zijn minst enkel calorie-arme snacks.

Tip 3:

Geniet van uw favoriete voedsel, ban het niet volledig uit je repertoire maar eet het met mate. Koop het los in kleine aantallen in de plaats van met hele zakken of dozen. De sleutel tot succes is matigen.

Tip 4:

Eet verschillende mini-maaltijden  per dag, eet minder calorieën dan je verbrand en je zal gewicht verliezen. De ganse dag honger leiden is een uitdaging die je niet moet aangaan, eet verschillende keren per dag kleine maaltijden en laat je avondeten de laatste maaltijd zijn.

Tip 5:

Eet eiwitrijk voedsel, dat geeft een goed “mijn maag is vol gevoel”, het geeft meer voldoening dan koolhydraten en vetten. Het helpt ook het behoud van de spiermassa en stimuleert de vetverbranding. Eiwitten kan je opnemen door het eten van voedsel zoals, vis, mager vlees, eiwit, yoghurt, kaas, soja, noten of bonen.  

Tip 6:

Wees niet bang om specerijen of pepers toe te voegen aan je eten om het een boost te geven, het zal uw smaakpapillen stimuleren en uw meer bevrediging van uw eten geven zodat je minder gaat eten. 

Tip 7:

Wanneer je stock wil inslaan voor in de keuken let er dan op dat je gezond en calorie-arm voedsel koopt. Indien je niet graag kookt koop dan gezonde maaltijden die je zelf snel kan opwarmen, dat is altijd beter dan pizza te bestellen of langst de drive-in te gaan. Je moet bij het inkopen wel rekening houden met een paar essentiële zaken, je kan kiezen uit, diepgevroren groenten, volkoren paste, kaas met weinig vet, tomaten in blik, ingeblikte bonen, voorgekookte gegrilde kipfilet, volkoren tortilla’s, groene salades. 

Tip 8:

Wanneer de geest tevreden is, is de buik het ook. Tracht uw geest te foppen door in de calorieën te snijden, gebruik kleinere borden thuis en in het restaurant, desnoods kinderborden maar hou je porties redelijk. 

Tip 9:

Ruil regelmatig je pasta eens in voor groenten, door regelmatig je pasta te ruilen voor groenten zal je op een jaar tijd een maatje verliezen zonder al te veel inspanning. Je kan al snel 100 tot 200 calorieën uitsparen wanneer je pasta vervangt door groenten. 

Tip 10:

Eet steeds een ontbijt, het kan verleidelijk zijn om niet te ontbijten met de achterliggende gedachte dat je dan wel gewicht zal verliezen, niets is echter minder waar. Veel studies hebben al aangetoond dat niet ontbijten tot gevolg heeft dat men daarna naar calorierijke en ongezonde snacks zal grijpen.  Eet ’s ochtends een gezonde maaltijd met vezelrijke granen, magere melk en fruit. 

Tip 11:

Stop meer vezels in u voeding, het voorkomt verstopping en verlaagt uw cholesterol wat op hun beurt helpt bij het afvallen. De meeste personen krijgen slechts de helft van de vezels die ze nodig hebben, om goed te zijn moeten vrouwen 25 gram per dag krijgen en mannen ongeveer 38 gram. Goede vezelbronnen zijn havermout, bonen, volkoren voedsel, noten en de meeste groenten en fruit. 

Tip 12:

Maak je keukenkasten, bijkeuken, ijskast en vriezer leeg van ongezonde voeding en snacks, de verleiding zal altijd groter zijn wanneer je het ziet liggen. Wil je jezelf toch eens een traktatie geven zorg dan dat je ze moet halen, en liefst te voet. 

Tip 13:

Val traag af, stel jezelf realistische doelen en raak niet ontmoedigd wanneer het niet zo snel gaat als je wel zou wensen. Experts suggereren dat 1 tot 2 pond per week realistisch is, de voordelen van gewichtsverlies doen zich voelen wanneer je 5  tot 10% lichaamsgewicht hebt verloren. 

Tip 14:

Weeg jezelf eens per week, weeg je steeds op dezelfde dag van de week, op dezelfde schaal, met dezelfde kleren. Weeg je niet te veel om niet ontmoedigd te raken door de schommelingen. 

Tip 15:

Slaap genoeg, als je jezelf van slaap beroofd kan dit het eetlust-stimulerend hormoon ghreline produceren (Ghreline is een hormoon dat vooral afgescheiden wordt door de maagwand en dat de eetlust opwekt) en onderdrukt het hormoon leptine welke je vertelt wanneer je voldaan bent. 

Tip 16:

Het begrip portie grootte  is voor sommige personen ruimer dan voor anderen. Wanneer je gaat koken gebruik dan keuken weegschalen en maatbekers, gebruik ook kleinere borden en weegschalen om uw porties in te krimpen. Zoals we reeds eerder aanhaalden, wanneer uw geest voldaan is zal uw lichaam het ook zijn. 

Tip 17:

Het zal niet de eerste keer zijn dat je dit hoort, en ook niet de laatste keer. Eet meer groenten en fruit, deze voedingsmiddelen zijn rijk aan vezels en water en stillen je hongergevoel door je een gevoel van volheid te geven. Met groenten en fruit kan je ook lekkere tussendoortjes bereiden. 

Tip 18:

Beperk uw alcohol verbruik tot in de weekend, alcohol bevat veel calorieën die uw lichaam niet nodig heeft. Calorieën die uw lichaam niet nodig heeft zet deze om in vet, geniet van uw favoriete drankje maar beperk dit tot in het weekend en enkele glazen. 

Tip 19:

Wanneer je weer eens naar een snack verlangt neem dan eens suikervrije kauwgom, het beheert de honger en geeft je een frisse adem. Het is natuurlijk niet omdat je de honger onder controle kan houden dat je het dieet en je lichaamsbeweging moet verwaarlozen, het blijft belangrijk om dit vol te houden. 

Tip 20:

Probeer eens met een eetdagboek bij te houden, het zal je verbazen hoe dat je jezelf kan stimuleren door te noteren wat je eet en drinkt. Alles neerschrijven zal je bewuster maken van de calorieën die je elke dag tot je neemt, wanneer en hoeveel. Het is bewezen dat personen die een dagboek bijhouden tweemaal zo snel gewicht verliezen als mensen die dit niet doen. 

Tip 21:

Wanneer je op een bepaalt moment je doel hebt gehaald mag je dit natuurlijk vieren voor je begint aan de volgende ronde.  Vier dit met een cd, een filmpje, een nieuw kledingstuk of iets dergelijks maar vier het zeker niet met een pizza of een ijscoupe. 

Tip 22:

Laat familie, vrienden en kennissen mee delen in je prestaties, wanneer je dan eens aan opgeven denkt gaan zij je stimuleren om door te zetten. Er zijn er misschien wel die gaan meedoen met je dieet of je dagdagelijkse oefeningen.

Volhouden en op je doel focussen is de boodschap!!! 

Veel succes, het Dieet-Training team.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Jules Mewis
4 jaar geleden

Goeie Side Mark