Home » Tips & Nieuws » Verminder het risico op chronische ziekten en ...

Verminder het risico op chronische ziekten en ...

Gepubliceerd op 22 oktober 2016 om 11:19

Of je nu kiest voor aerobic oefeningen, fitness of krachttraining, je lichaam zal je op termijn steeds belonen voor je inspanningen.

Training beginselen:

Of je nu kiest voor aerobic oefeningen, fitness of krachttraining, je lichaam zal je op termijn steeds belonen voor je inspanningen.

Starten met fitness is zeker één van de beste dingen die je kan doen voor je gezondheid. Lichamelijke activiteiten vermindert het risico op chronische ziekten, verbetert je evenwicht en coördinatie, helpt gewicht te verliezen en stimuleert het gevoel van eigenwaarde. Deze voordelen liggen er voor het grijpen, ongeacht leeftijd, geslacht of fysiek vermogen.

Wanneer je kiest om te starten met matige aerobic en je wil vorderingen maken moet je rekenen op 150 minuten oefenen per week, bij krachtige aerobic 75 minuten per week, en voor krachttraining minimum twee keer per week.

Wanneer u regelmatig lichaamsbeweging hebt zal dat helpen uw gewicht onder controle te houden, zal het risico op hart en vaatziekten verminderen, botten en spieren versterken. Wanneer je al lange tijd niet intensief getraind hebt is het raadzaam eerst een arts te raadplegen voor aanvang.

Wanneer je een sportprogramma wil samenstellen helpt het om je doelen te bepalen, hou rekening met de conditie waar je momenteel over beschikt en je persoonlijke belemmeringen. Overweeg uw strategie en zet traag maar zeker uw trainingsprogramma op de rails.

Starten met sporten is een belangrijke beslissing maar het hoeft niet overweldigend te zijn. Door zorgvuldig te plannen kweek je een gezonde gewoonte die je leven aanzienlijk kan verlengen en je levenskwaliteit merkelijk verbeteren.

 

Stretchen en flexibiliteit:

Mensen die zonder professionele begeleiding aan sport doen vergeten vaak te stretchen. Het rekken en strekken van je spieren is heel belangrijk voor en na de training.

Stretchen is een belangrijk onderdeel van je trainingsprogramma, het is belangrijk te stretchen om te voorkomen dat je spieren gaan samentrekken en draaien. Stretchen helpt u beter uw doel te bereiken met uw oefeningen en geeft een boost aan uw bloedcirculatie.

U kan ook stretchen na de training, wanneer u niet regelmatig zou trainen tracht dan ik elk geval om uw stretchoefeningen te doen om uw flexibiliteit te behouden.

Maar ook stretchen op zich kan erg nuttig zijn, kijk maar naar yoga of pilates, daar vormt stretchen eigenlijk het hoofdonderdeel van de oefeningen.

Wanneer je je gaat uittrekken bij het stretchen doe het dan rustig aan, probeer vrij te ademen en hou je adem bij elke stretch 30 seconden vast. Stretch tot je spanning voelt maar wanneer je pijn voelt ben je te ver gegaan. Inhaleer diep wanneer je in de stretch gaat, en adem uit als je je spieren weer los laat. 

Bij het stretchen verlengen we onze spieren zodat ze flexibeler worden en we onze gewrichten beter kunnen bewegen. Het stretchen voor sporten helpt zoals gezegd het risico op blessures terug te dringen, na het sporten helpt het dan weer om sneller te herstellen.

Wetenschappelijke studies hebben al aangetoond dat stretchen zorgt voor een betere bloedcirculatie, dit zorgt ervoor dat we via onze bloedstroom onze spieren beter kunnen voorzien van de nodige voedingsstoffen.

Dynamische stretchen kan een goede aanvulling zijn op statisch stretchen en kan helpen bij je sportieve prestaties.

 

Aerobic oefeningen:

Regelmatig trainen zal u helpen om langer en gezonder te leven, het vermindert de gezondheidrisico’s, houdt de overmatige pondjes op afstand en het belangrijkste, het verbetert je humeur.

Zoals reeds eerder aangehaald moet je minimum 75 tot 150 minuten per week trainen, afhankelijk van de intensiteit. Dit hoeven geen lange trainingsessies te zijn, je mag dit ook doen in blokken van 10 tot 15 minuten.

Een recente studie heeft aangetoond dat kort en intensief trainen met een korte interval aanzienlijke voordelen kan bieden. Je mag wandelen ook beschouwen als een vorm van aerobic, het is één van de meest natuurlijke vormen van lichaamsbeweging.  Het is veilig, eenvoudig, en wat je nodig hebt is een paar goede wandelschoenen, neem het dus zeker op in je dagelijkse routine.

Natuurlijk is er meer dan enkel aerobic om te oefenen, andere populaire keuzes zijn zwemmen, fietsen, joggen, dansen en zelfs touwtje springen telt ook mee. Wees creatief!

 

Krachttraining:

Krachttraining verbetert uw uitstraling en toont je spieren, met regelmatig krachttraining te oefenen zal ook uw lichaamsvet verminderen. Het verhogen van uw spiermassa zal helpen om efficiënter uw calorieën te verbranden.

Krachttraining zal niet zo veel tijd in beslag nemen als dat je zou denken, telkens twee tot drie keer per week een set trainen van je grote spiergroepen is voor veel personen voldoende.

Krachttraining kan zowel thuis als in de sportschool gebeuren, werken met gewichten is populair maar niet de enige optie. Je kan werken met allerlei toestellen die een weerstand geven of zelfs met je eigen lichaam, na een tijd zal je kracht en uithoudingsvermogen merkbaar verbeteren.

 

Sportvoeding:

Sportsupplementen bestaat uit producten voor recreatiesporters om zowel de prestaties, krachtopbouw, uithouding en recuperatie te bevorderen. Die vier aspecten zijn cruciaal voor elke sporter die vaak op niveau wil presteren.

Hoe weet je of sportvoeding iets voor jou is, zijn sportvoedingsproducten en supplementen noodzakelijk? Voor goede sportprestaties zijn enkele zaken belangrijk, de juiste trainingsmethode, voldoende rust en aangepaste voeding.

Het is al meermaals bewezen dat aangepaste voeding belangrijk is voor goede sportprestaties, zo kan het nuttig zijn om op de juiste tijdstippen voor de juiste hoeveelheid koolhydraten te kiezen en om voldoende water te drinken.

Wanneer je als sportbeoefenaar jezelf naar een hoger niveau wil tillen en de voeding goed zit kan het noodzakelijk zijn om bij extreme inspanning je toevlucht te nemen tot sportsupplementen. Supplementen die de uithouding bevorderen en helpen bij de recuperatie kunnen hier aangewezen zijn.

Verschillende producten zijn hier verkrijgbaar die hun bijdrage en doeltreffendheid reeds ruim hebben bewezen om dagdagelijks goed te functioneren.

Volhouden en op je doel focussen is de boodschap!!! 

Veel succes, het Dieet-Training team.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.