Home » Tips & Nieuws » 8 Eet-geheimen om gewicht te verliezen

8 Eet-geheimen om gewicht te verliezen

Gepubliceerd op 12 november 2016 om 12:08

Wat is de beste voeding om gewicht te verliezen, wanneer je last hebt van overgewicht zal je ...

Wat is de beste voeding om gewicht te verliezen, wanneer je last hebt van overgewicht zal je jezelf deze vraag meermaals stellen. Indien je wil leren hoe je gewicht kan verliezen door het eten van de juiste voeding weet je zonder twijfel al hoe belangrijk het is, daar moet men jou dus niet meer van overtuigen. Het juiste voedsel eten zal je inspanningen alleen maar ten goede komen en je blijven stimuleren om te bewegen, de basis voor succesvol gewichtsverlies is uiteindelijk een combinatie van beiden. Het eten van onderstaande voeding kan u helpen om gewicht te verliezen en zal daardoor onrechtstreeks een beetje werk uit je handen nemen omdat de inspanningen tijdens de training meer effect gaan hebben.

1) Paddenstoelen:

Onderzoek heeft aangetoond dat het eten van paddenstoelen als voorgerecht even bevredigend is als maaltijd dan wanneer je een gerecht met rundvlees zou gegeten hebben. Met dit grote verschil dat je maar een fractie daarvan aan vet en calorieën hebt ingenomen.

2) Eieren:

Uit een studie is gebleken dat mensen die als ontbijt eieren aten langer voldaan waren en twee keer zoveel gewicht verloren op een bepaalde tijdspanne dan mensen die een ander ontbijt namen met hetzelfde aantal calorieën. Eieren zijn ook lekker bij een frisse salade en bevredigend als snack, tevens geven ze je een groter uithoudingsvermogen.

3) Appels:

Een appel bevat ongeveer 60 tot 70 calorieën en 4 gram vezels, een onderzoek gepubliceerd in het Journal of Nutrition suggereert dat vezels helpen om gewichtstoename te voorkomen, in sommige gevallen zou het zelfs bevorderlijk zijn voor gewichtsverlies. Niemand zal ontkennen dat appels ook lekker en gezond zijn als tussendoortje. Indien je eten verkiest met meer vezels kan je gaan voor Avocado, Pinda’s, Peren, Bonen.

4) Lage calorie desserts:

Ok, dit is niet direct genezend voedsel, maar wanneer je kan volhouden aan je dieet heb je af en toe recht op een traktatie. Trouwens, volgens een artikel in Proceedings van de National Academy of Sciences, kan een verbod op het gebruik van suikerhoudende voeding leiden tot overeten. Men vermoed dat het vermijden van suikerhoudende voeding een stof afgeeft, genaamd corticotropine-releasing factor (CRF), dat ook geproduceerd wordt wanneer je bang, angstig of gestrest bent. Zoals iedereen weet gaat bij veel mensen wanneer ze bang of gestrest zijn hun motivatie naar beneden en gaan daardoor ongezonde snacks of junkfood eten.

5) Soep:

Onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift Appetite, heeft bewezen dat mensen die een maaltijd met groentesoep beginnen aanzienlijk minder eten met hun volgende maaltijd. Het verschil dat daardoor kan optreden in het minder eten van calorieën kan oplopen tot 20%, wat men vrij aanzienlijk mag noemen.

6) Havermout:

Het eten van een ontbijt met een langzame afgifte van de koolhydraten zoals havermout, drie uur voor je gaat trainen kan je helpen met vet verbranden, zo suggereert een studie in het Journal of Nutrition. Havermout is voor velen gezond, door de langzame koolhydraten zal je bloedsuiker behoorlijk stabiel blijven. De koolhydraten en eiwitten die in havermout zitten geven je langer een verzadigd gevoel, hierdoor ben je minder snel geneigd om tussendoortjes te nemen of te gaan snacken.

7) Hot Chili Peppers:

Wanneer je hete pepers gebruikt in voeding 30 minuten voor je hoofdmaaltijd zal je minder honger hebben en daardoor ongeveer 10% minder eten.

8) Amandelen:

Voor mensen op dieet zijn amandelen gezond door de grote hoeveelheid vezels en eiwitten, het geeft ze langer een gevoel van verzadiging. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat 1 handje noten per dag eten je meer kans geeft op een lagere BMI dan mensen die dit niet doen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.