Home » Tips & Nieuws » Verbeter je weerstand!

Verbeter je weerstand!

Gepubliceerd op 15 december 2016 om 11:12

Wanneer je goed voor jezelf zorgt zal ook automatisch je weerstand verbeteren, je weerstand verbeteren is je levensstijl verbeteren. Hierbij enkele tips om je op weg te helpen:

1) BEWEGING:

Iedereen zal het ermee eens zijn dat er nog veel te weinig bewogen word, we brengen vele uren achter elkaar door achter pc en tv. We lopen van stoel naar bank en omgekeerd en wanneer we van het werk komen hebben we geen zin meer om te gaan sporten. Laat dit duidelijk zijn, beweging is noodzakelijk!!!

Door beweging verbeteren we ons immuunsysteem en conditie, tevens verbetert het ook het afvoeren van afvalstoffen en overtollig vet. Door twee tot driemaal per week een half uurtje te oefenen zal je conditie al merkelijk verbeteren en zal je ook meer weerstand opbouwen. Zoals reeds eerder vermeld in onze tips moet je de conditie zachtjes aan opbouwen, je kan starten met wandelen of rustig fietsen om dit traag maar zeker op te bouwen. Zelfs een laagintensieve vorm van bewegen geeft al preventie tegen ziektes als diabetes, hartkwalen en obesitas.

2) VOEDING:

Voeding is brandstof voor je lichaam, steek er iets goeds in en er komt rotzooi uit, steek er iets slecht in en er komt nog meer rotzooi uit. Zorg voor de juiste voedingsstoffen en een goede balans, eventueel aangevuld met vitamines, mineralen, anti-oxidanten en andere supplementen.

Anti-oxidanten herstellen schadelijke deeltjes in je lichaam, ze helpen het herstellen van cellen en weefsel.U dient wel op te letten, een overdosis aan anti-oxidanten is schadelijk voor de gezondheid. Zorg dus voor balans in je voeding, bij het uitzoeken van voeding moet je er rekening mee houden dat je zo afwisselend mogelijk gebruik moet maken van alle kleuren voeding. Zo varieer je vanzelf de nodige vitamines en mineralen.

HIER heb je al het nodige om je familie en jezelf te beschermen tegen ziekte!!!

ANTIOXIDANTEN ZITTEN IN?

Antioxidanten is een verzamelnaam voor stoffen zoals de vitamines E en C, spoorelementen zoals seleen en bioactieve stoffen, aanwezig in groenten en fruit.

Vitamine C: Komen voor in vrijwel alle groenten en fruit.

Vitamine E: Komt voor in avacado, amandelen, pinda’s, abrikozen en vette vis.

Zink: Terug te vinden in vlees, gevogelte, eieren, kaas, bonen en zaden.

Selenium: In brood, graanproducten, groenten en vlees.

Betacaroteen: Zit in wortels, pompoen, abrikozen, zoete aardappel, boerenkool en spinazie. Met deze vorm van anti-oxidant dient men voorzichtig te zijn, een te grote inname kan het risico verhogen. Bètacaroteen beschermt in de huid tegen UV schade. 

Roken en drinken geeft minder weerstand, gebruik in dat geval voldoende zink. Zink zorgt voor de opbouw van eiwitten en groei en vernieuwing van weefsel, eveneens voor een goede werking van het afweer en immuunsysteem.

Biologische voeding is beter dan niet biologische voeding, er zitten minder schadelijke stoffen in voor ons lichaam. Eet zoveel als mogelijk verschillende kleuren groenten en fruit, en minimum 2 stukken fruit per dag.

Kant en klaar maaltijden kan al eens gemakkelijk zijn maar hou er rekening mee dat ze boordevol zout, suikers, verzadigde vetten en additieven zitten. Sommige gevoelige eters kunnen hier klachten aan overhouden wees dus zuinig in je gebruik met kant en  klaar maaltijden.

3) VOLDOENDE RUST:

Een mens is geen machine, zij moeten ontspanning hebben en voldoende slapen, gemiddeld 7 tot 9 uur per dag. Slaap zorgt voor een beter gevoel overdag en beperkt stress, tevens is het noodzakelijk om te zorgen dat men minder vatbaar is voor ontstekingen in het lichaam.

Geestelijk goed in je vel zitten zorgt voor welbehagen, de één bereikt dat met sport en de ander met mediteren. Een goede wandeling in een mooie, groene, en rustige omgeving kan veel mensen ontspanning geven en zorgen dat ze zich beter voelen.

4) GEZOND BINNENKLIMAAT:

Nu men steeds meer werkt naar goed geïsoleerde woningen zal ook automatisch het binnenklimaat slechter worden bij onvoldoende verluchting. Dit kan er voor zorgen dat de luchtvochtigheid niet optimaal is en dat de binnenlucht te droog of te vochtig is. Verluchten is dus ontzettend belangrijk, lucht regelmatig je woning en laat ziektekiemen zich niet opstapelen. Vermijd ook te vochtige lucht, deze zorgen voor schimmels en schimmels zijn verschrikkelijk ongezond, droge lucht daarentegen is slecht voor huid en slijmvliezen.

5) HYGIËNE:

Geef ziektekiemen zo weinig als mogelijk kans om je te besmetten, was regelmatig je handen en zorg voor een goede hygiëne. Reinig plekken die je veel aanraakt regelmatig zoals telefoon, deurklinken, kranen, etc… Hygiëne is belangrijk om verspreiding van ziektekiemen tegen te gaan, het verdampen van etherische oliën helpt je om ziektekiemen in de lucht te vangen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.