Home » Verborgen dikmakers!

6 Verborgen dik-makers!

Opgepast voor deze 6 onbekende oorzaken.

1) Geen verzadigingsgevoel:

Zoals reeds eerder aangehaald kan de oorzaak hiervan zijn een te grote maag, dit kan men verbeteren met meerdere keren per dag kleine porties te eten (6 of 7 maal), zodanig dat de maag altijd bezig is en het gevoel krijgt genoeg te hebben. Een andere mogelijkheid is dat er een genetische afwijking is, indien men dat vermoed dient men contact op te nemen met de huisarts.

 

2) Visuele prikkels:

Visuele prikkels kennen we natuurlijk allemaal van de reclame, sommige leveranciers van voeding zijn er groot (en rijk) mee geworden. Je ziet bepaalde reclame en je lichaam begint door invloed van je hersenen te denken dat het deze voeding/drank nodig heeft, de ene persoon is daar al vatbaarder voor dan de andere. Een van de bekendste hormonen die hierdoor begint te werken is insuline, tracht hier zeker niet door beïnvloed te geraken want je hebt meestal die producten helemaal niet nodig!

 

3) Stress:

In deze rumoerige tijden voor niemand een onbekende. Wanneer stress langdurig aanhoudt wordt er meer cortisol aangemaakt, vandaar de naam stresshormoon.

Sommigen krijgen door de cortisol trek in suikerrijk voedsel, maar wanneer je suiker eet maak je meer cortisol aan, idd, een vicieuze cirkel. Tracht de drang naar suikers op te vangen met gezond voedsel te eten zoals fruit.

 

4) Medicatie:

Iedereen weet het, sommige medicatie maakt je dik. Wanneer je merkt dat je na inname van bepaalde medicatie snel begint bij te komen bespreek het dan met je huisarts, misschien kan je overstappen naar een ander middel. Niet alle medicatie geeft als bijwerking gewichtstoename.

 

5) Opscheppen:

En hiermee bedoelen we wel degelijk eten, gewoon teveel eten omdat het zo lekker is. Het lijkt evident dat je dit niet moet doen maar veel mensen bezoldigen zich eraan, eet liever meermaals per dag kleine porties dan enkele keren veel.

 

6) Jojo:

Het bekende jojo effect, eerst veel te streng voor zichzelf zijn en daarna vreetbuien krijgen, het overkomt de besten. Tracht dit te allen tijde te vermijden, dit is echt niet gezond. Je veroorzaakt zo alleen maar dat je eetlust-regelsysteem van slag geraakt, sommige hebben er een jaar later nog steeds last van.

 

Wij kunnen het niet genoeg benadrukken, gezond eten en voldoende bewegen zal op termijn een winnaar van je maken!

VOLHOUDEN  EN OP JE DOEL FOCUSSEN IS DE BOODSCHAP!

Dwangmatig overeten en hoe te stoppen!

Denk eens terug aan de laatste keer dat je veel meer hebt gegeten dan noodzakelijk was. Was het van die taart om een verjaardag te vieren, met Kerst of Nieuwjaar, misschien die keer op restaurant in vakantie, of …Weet je ook nog het gevoel dat je daarna had?

Lees meer »

Geef de voorkeur aan verse voeding!

Je moet voeding tot je nemen dat nog zo dicht als mogelijk bij zijn natuurlijke vorm is. Geef de voorkeur aan verse voeding, laat zakken, dozen en verpakte levensmiddelen links liggen wanneer dat kan. Tracht ook sterk bewerkte voedingsmiddelen zoals chips, koekjes, kant en klare maaltijden die je ladingen calorieën, suiker, zout en verzadigd vet geven te vermijden.

Lees meer »